Det er tid til gødningsprøver

Vinteren har været mild og foråret er på vej – og det betyder, at vi kan komme tidligere igang med gødningsprøverne i år.

Og det er heldigvis noget af det arbejde vi kan fortsætte med, -
samtidig med at vi passer godt på hinanden :)

Derfor har vi besluttet, at vi fra på mandag den 23. marts til og med fredag den 17. april tilbyder undersøgelse af gødningsprøver til en reduceret pris.

Prøverne skal afleveres på hospitalet i Hammel – Finlandsvej 1, 8450 Hammel,

Der vil stå en plastboks udenfor hoveddøren hvor prøverne kan afleveres.

Boksen vil blive tømt løbende mandag til fredag.

VIGTIGT:

Prøverne markeres med tydeligt navn og der lægges en seddel ved,
med følgende oplysninger:

- Ejers navn, adresse, telefon og mail.

- Hestens navn og hvilke undersøgelser du ønsker
lavet.

- Hvilket apotek du ønsker at hente ormekuren
på, hvis din hest skal behandles.

Hvis du ønsker at oprette en sundhedsplan til din hest, som inkluderer gødningsundersøgelsen og giver dig en god rabat på andre ydelser, så notér det på sedlen, så kontakter vi dig.

Resultaterne kommer til dig på mail (Larvedyrkningerne tager 14 dage i laboratoriet)Vores anbefaling for undersøgelserne er:

Forår: Ægtælling (EPG) samt larvedyrkning (screening for blodorm)

Efterår: Ægtælling (EPG) samt undersøgelse for bændelorm.Har du en Vetplan sundhedsaftale på din hest, er gødningsundersøgelsen inkluderet i denne. Det samme gælder receptgebyret, hvis din hest har brug for en ormekur.

Korrekt opsamling af gødningsprøver:

• Udtag en prøve fra noget frisk afsat gødning

• Klem luften ud af posen

• Skriv navn (tydeligt) på posen

• Prøven opbevares på køl og afleveres på hospitalet indenfor 24 timer


Dyrlægegruppen Frijsenborg tilbyder titertest på hund.

Ved at lave en titertest kan man måle om ens hund fortsat er dækket af sine vacciner eller om den skal revaccineres. På denne måde kan man undgå at vaccinere hvis det ikke er nødvendigt.

Som en del af hundes almene vaccinationsprotokol vaccineres hvert 3. år mod hundesyge, parvovirus og leverbetændelse. Dog har undersøgelser vist at flere hunde har et højt antistofniveau i kroppen i mere end 3 år efter vaccinationen. Det betyder at hundene fortsat er beskyttet imod sygdommene. Titertesten måler niveauet af antistoffer i hundens blod og dermed om hunden er dækket af sine vacciner eller om det er nødvendigt med en ny vaccination.

Prøverne køres en gang om ugen og man får dermed resultatet i løbet af en uge. Såfremt titertesten viser lavt antistofniveau skal hunden komme ind til revaccination. Titertesten bør foretages årligt fra tre år efter vaccination mod hundesyge, parvovirus og leverbetændelse.

Titertesten tester for nogle af de vira der vaccineres mod. Dog skal hundene fortsat årligt vaccineres mod Leptospirose og Kennelhoste.

Blodprøven til titertesten kan med fordel udtages til det årlige sundhedstjek, hvor hunden samtidig vaccineres mod Leptospirose og Kennelhoste.