Sygeforsikring


Smådyr

Der er ikke offentlige tilskud til sygdomsforebyggelse og sygdomsbehandling af dyr. Derfor er det en rigtigt god ide at sygeforsikre sit dyr.

En sygeforsikring dækker udgifterne ved uforudset sygdom og tilskadekomst og kan tegnes til både hunde og katte. Den dækker 24 timer i døgnet og 365 dage om året. Sår, påkørsler, bidskader, mave-tarmproblemer, insektstik, øjenskader, fødsler og kejsersnit er blot nogle af de klassiske ting, der kommer ind i dyrlægevagten og som kræver omgående behandling. Prisen kan løbe op i mange tusinde kroner. Er dyret sygeforsikret, kan det modtage den nødvendige hjælp omgående uden man, som ejer skal overveje, om man har den økonomiske formåen. Medicinske sygdomme kan kræve omfattende undersøgelser og diagnostik, og også hér dækker forsikringen, uanset om sygdommen erkendes ved de almindelige sundhedseftersyn eller julenat.

Flere danske forsikringsselskaber tilbyder sygeforsikring og man kan evt. opnå rabat ved at tegne én hos sit private forsikringsselskab, men det er vigtigt at være opmærksom på:

  • Varigheden af dækningen. Det er ikke rimeligt, at dækningen ophører når dyret bliver 10 år, da mange aldersrelaterede sygdomme så ikke dækkes
  • Selvrisikoens størrelse
  • Evt. dækning af udleveret medicin


Forsikringen dækker ikke almindelige rutinemæssige og sundhedsforebyggende undersøgelser eller operationer, som fx kastration, sterilisation, vaccination og tandrensning. Nogle forsikringsselskaber har desuden forbehold for eks. arvelige lidelser.

For at dyret kan forsikres kræves:

  • At det er ID-mærket
  • At det har fulgt og følger et regelret vaccinationsprogram
  • At det optages af forsikringen inden det bliver 4-5 år
  • At det typisk er fyldt 8 uger


Husk at læse vilkårene grundigt igennem og rekvirér gerne materiale fra flere selskaber, så du kan vælge det selskab, der passer til dine ønsker og behov.


Hest

Når uheldet er ude og hesten bliver syg, er det en stor hjælp for mange hesteejere, at have hesten sygeforsikret, hvilket vil reducere omkostninger herved betydeligt.

Sygdom hos heste kommer ofte pludseligt og omkostningerne der følger med kan være hårde for privatøkonomien. Man kan i værste fald være nødsaget til at fravælge livsvigtige behandlinger af hesten af økonomiske årsager.

Kontakt dit forsikringsselskab og hør hvad de kan tilbyde dig. Her skal du være særlig opmærksom på selvrisiko samt et evt. loft på dækning af sygeomkostninger.