ORMEBEHANDLING

Følgende kan være tegn på orm hos kat:

  • Utriveligt udseende
  • ”Vommet” udseende
  • Diarre
  • Opkast
  • Hikke


Hvis man skal påvise orm hos katte kan man nogle gange være ”heldig” at se voksne orm i afføring eller opkast. Andre gange skal der en afføringsundersøgelse til, hvor man kan påvise ormeæg og –larver under mikroskopet. de orm vi normalt ser er spoleorm og bændelorm. Kattens indvoldsorm smitter ikke til mennesker eller andre dyrearter

Drægtige hunkatte skal ormebehandles ca. 7 dage før fødslen. Efter fødslen behandles moder og killinger 2-3 gange indtil killingerne er store nok til at forlade moderen.

Ved killingevaccinationen kan man medbringe en afføringsprøve, som undersøges, for på bedst mulig måde at sikre sig, at ens killing ikke har orm.

En voksen kat bør kun behandles, hvis der påvises orm eller der er god grund til at frygte, den er smittet (f.eks. hvis en anden kat i hjemmet er påvist positiv for orm). En udekat, der fanger byttedyr bør få foretaget en ormeundersøgelse mindst en gang årligt.

Ved rejse til udlandet kan der foreligge lovkrav om, at de indrejsende katte skal behandles mod visse typer af orm. Man bør undersøge lovkravene for de enkelte lande inden afrejse. Læs mere om at rejse med kat.