REJSE MED KAT

Som ejer af kat skal man være opmærksom på, at dyret skal have pas med på rejse til udlandet. Passet er indført i hele EU og sikrer ens regler for rejse med kæledyr i stort set alle medlemslande.

Id-mærke og vaccination mindst tre uger inden afrejse

For at få udstedt et pas til sit dyr, skal ejeren sørge for at:

  • Dyret har en letlæselig tatovering eller er chipmærket.

  • Dyret skal være vaccineret imod rabies mindst tre uger før afrejse

  • Dyrlægen udfylder passet med oplysninger om dyrets idenditet. Desuden stempler dyrlægen passet, så det tydeligt fremgår, at vaccinationerne er gyldige. Udover det kræver enkelte EU- lande England og Sverige-særlige behandlinger for flåter og bændelorm. De forlanger også at rabiesvaccination er effektiv ved en antistofblodprøvning tidligst 120 dage efter at rabiesvaccination er foretaget.

  • Passet skal altid med- også i Norden.

  • Passet skal altid med på rejser i udlandet, når dyret er med sin ejer, eller når det rejser med en person, der har ansvar for det. Passet skal også følge med dyret på rejser til de nordiske lande. Selvom Norge ikke er medlem af EU, skal dyr, der rejser med til Norge, også have pas. Desuden kræver Norge også en blodprøve minimum 120 dage efter rabiesvaccination, og dyret skal behandles mod orm før og efter indrejse i Norge.


Gyldigt pas

Dyrepasset er kun gyldigt, hvis det indeholder opdaterede vaccinationsattester og er udstedt af en autoriseret dyrlæge.

Vi udsteder pas i klinikken. Prisen for et pas til hunde og katte afhænger af, hvilken behandling dyret skal gennemgå-om det skal vaccineres eller revaccineres.

Vaccination og udstillinger

Ved udstillinger og messer mv. kan der godt være krav om hyppigere rabiesvaccinationer. Hvis man skal deltage i en udstilling med sit dyr, er det derfor en god ide i forvejen at undersøge, om der er specielle vaccinationskrav fra arrangørens side.

Rejse til og fra lande uden for EU

Skal man rejse til lande uden for EU med sin kat, skal ambassaden for det pågældende land kontaktes i god tid inden afrejse. Et land kan have særlige krav, når det gælder indførsel af kæledyr. Det kan betyde,at dyret skal gennemgå forskellige behandlinger hos dyrlægen lang tid før afrejsen.

Rejse med dyr under tre måneder gamle

Det er op til hvert enkelt EU-medlemsland, om det vil tillade indførsel af uvaccinerede dyr under tre måneder gamle. Derfor er det en god ide at spørge veterinærmyndighederne i landet, hvilke særlige krav der er for indrejse med dyr undr tre måneder.

Vil du vide mere?

På Fødevaredirektoratets hjemmeside kan du læse mere om, hvilke krav der stilles ved indførsel af katte fra hele verden. for nogle lande gælder der særligt skrappe indførselsregler, da der kan være smitsomme sygdomme, som kæledyret kan bære med sig.

Læs mere om at rejse med kæledyr på fødevarestyrelsen,
rejse med kæledyr.