Dyrlægegruppen Frijsenborg
Ring til os: 86 96 23 00
post@frijsenborgvet.dk

Sygeforsikring

En sygeforsikring dækker udgifterne ved uforudset sygdom og tilskadekomst og kan tegnes til både hunde og katte. Den dækker 24 timer i døgnet og 365 dage om året. Sår, påkørsler, bidskader, mave-tarmproblemer, insektstik, øjenskader, fødsler og kejsersnit er blot nogle af de klassiske ting, der kommer ind i dyrlægevagten og som kræver omgående behandling. Prisen kan løbe op i mange tusinde kroner. Er dyret sygeforsikret, kan det modtage den nødvendige hjælp omgående uden man, som ejer skal overveje, om man har den økonomiske formåen. Medicinske sygdomme kan kræve omfattende undersøgelser og diagnostik, og også hér dækker forsikringen, uanset om sygdommen erkendes ved de almindelige sundhedseftersyn eller julenat.

Flere danske forsikringsselskaber tilbyder sygeforsikring og man kan evt. opnå rabat ved at tegne én hos sit private forsikringsselskab, men det er vigtigt at være opmærksom på:

  • Varigheden af dækningen. Det er ikke rimeligt, at dækningen ophører når dyret bliver 10 år, da mange aldersrelaterede sygdomme så ikke dækkes
  • Selvrisikoens størrelse
  • Evt. dækning af udleveret medicin

sygeforsikring

 

 

 

 

 

Forsikringen dækker ikke almindelige rutinemæssige og sundhedsforebyggende undersøgelser eller operationer, som fx kastration, sterilisation, vaccination og tandrensning. Nogle forsikringsselskaber har desuden forbehold for eks. arvelige lidelser.

For at dyret kan forsikres kræves:

  • At det er ID-mærket
  • At det har fulgt og følger et regelret vaccinationsprogram
  • At det optages af forsikringen inden det bliver 4-5 år
  • At det typisk er fyldt 8 uger

 

Husk at læse vilkårene grundigt igennem og rekvirér gerne materiale fra flere selskaber, så du kan vælge det selskab, der passer til dine ønsker og behov.